fbpx

DataPlots #20

În fiecare an, institutul de cercetare gfs.bern face o cercetare în rândul elvețienilor pentru a stabili ce îi preocupă cel mai mult. Timp de decenii, șomajul a fost pe primul loc printre îngrijorări – chiar dacă Elveția are una dintre cele mai mici rate ale șomajului din lume, însă cel mai recent raport arată că elvețienii sunt extrem de anxioși când vine vorba veniturile lor la bătrânețe.

Inspirat de celebrele rapoarte Felton, designerul Benjamin Cooley și-a monitorizat timp de un an contul de Spotify, ce aplicații a folosit cel mai mult pe laptop și cât sport a făcut. Ne-am adus aminte de încercarea noastră de a ne monitoriza activitatea timp de o luna (aveam pe atunci un obiectiv mai modest), ajutați de Reporter și de datele din Fitbit.

Între 2014 și 2019, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie a raportat 5.506 de incidente soldate cu decese sau dispariții în rândul migranților/ refugiaților în încercarea de a trece granițele internaționale. În total, 32.175 oameni au murit sau sunt încă dați dispăruți. Mohamad Waked a explorat datele și le-a prezentat interactiv pe hartă, adăugând și un al doilea fir narativ, care prezintă o poveste ilustrată emoționantă, bazată pe o întâmplare reală.

În Statele Unite ale Americii, anul electoral prezidențial începe odată cu așa numitele „caucus-uri”, prin care alegătorii își exprimă opțiunea pentru candidatul Partidului Democrat la preşedinţia SUA. Statul Iowa este este primul în calendarul electoral și se zice că are puterea specială de a prezice viitorul președinte al Americii. Atenție, articolul conține grafică cu pisici și vă poate afecta emoțional!

Abonează-te la newsletterul Dataplots

Download our 2021 Happiness Calendar

Your privacy

This website uses cookies through which information is stored and processed in order to improve your experience. Please read our privacy policy and cookie policy for more information.