fbpx

DataPlots #21

În America, un profesor câștigă $16/oră, Twitter câștigă $350k/ oră, iar cheltuielile armatei sunt de $84 mil/oră. Neal Agarwal ne arată câteva exemple despre  viteza cu care banii sunt produși și cheltuiți.

Premiile Oscar sunt din ce în ce mai criticate pentru lipsa de reprezentare a femeilor. La ediția de anul acesta, la categoria “Cea mai bună regie” nu a fost nominalizată nicio femeie. Analizând cei 91 de ani de existență a premiilor, Washington Post ne prezintă lunga istorie a inegalității de gen din rândul nominalizaților.

Mult mai des decât ne-am gândi. The Pudding a analizat cele mai bune 100 de cărți scrise după 1900 pentru a găsi indicii care să susțină această ipoteză. Au calculat pentru fiecare carte distanțele dintre locurile unde se desfășoară narațiunea și reședința autorului.

Aproximativ 500 de milioane de persoane din China (6.5% din populația lumii) sunt afectate în prezent de carantina instituită de autorități în 48 de orașe din patru provincii. Poți să citești mai multe despre măsurile luate de chinezi în regiunile afectate de epidemia de coronavirus în articolul Reuters.

Fostul primar al New York-ului, miliardarul Michael Bloomberg, actual candidat la președinția SUA, a cheltuit peste 11 milioane de dolari pentru un spot electoral difuzat în timpul Super Bowl. Ți se pare mult? Află că nu i s-au golit nici pe departe buzunarele. Până în prezent, a investit în campanie peste 400 de milioane de dolari. Dar și această cifră pălește în comparație cu donațiile semnificative din ultimii anii către diverse instituții publice și private care l-au ajutat să se poziționeze ca lider cu ambiții prezidențiale.

Abonează-te la newsletterul Dataplots

Download our 2021 Happiness Calendar

Your privacy

This website uses cookies through which information is stored and processed in order to improve your experience. Please read our privacy policy and cookie policy for more information.