fbpx

DataPlots #32 – analize post alegeri, proteste, trafic și uragane

După seria de hărți și vizualizări de săptămâna trecută despre monitorizarea votului, a venit momentul concluziilor despre alegerile din SUA și analizei schimbării preocupărilor americanilor de la un an electoral la altul.
Între timp, pandemia produce schimbări semnificative și probabil de lungă durată în comportamentul nostru, iar Der Spiegel ne arată cum din ce în ce mai multe orașe din Germania sunt sufocate de traficul creat de cei care aleg, de frica infectării, mașina personală în detrimentul transportului în comun. 
Am adăugat și două articole care analizează numărul impresionant al protestelor din Berlin, respectiv despre “pensionarea uraganelor”. 

NY Times a indexat toate contribuțiile la bugetul de campanie al celor doi candidați la preşedinţia SUA. Cele peste 25 de milioane de donații strânse în perioada 1 aprilie- 14 octombrie portretizează două Americi. Biden i-a avut de partea lui pe cei mai bogați și educați, din zone urbane și dens populate, care l-au și finanțat cu 486 milioane de dolari, adunând în total peste 1 miliard de dolari în campanie. Trump a primit cea mai mare susținere financiară în statul Texas, reușind să strângă un total de 734 milioane de dolari.

Waves of Interest explorează tiparele ascunse din datele de căutare Google, analizând interesele și comportamentele americanilor din anii electorali. Sintagma “fraudă electorală” a avut o creștere în căutări de 361% anul acesta față de anii precedenți. Mult mai căutate au fost și “vot prin corespondență” sau “sondaj de opinie”. Heatmap-ul arată diferențele sau asemănările dintre state în ceea ce privește interesul pentru anumite teme controversate: controlul armelor, politica de imigrare, șomaj, rasism, etc.

Frica de coronavirus i-a forțat pe oameni să renunțe la transportul în comun în favoarea mașinilor personale. Der Spiegel prezintă o serie de hărți interactive cu ora de vârf în trafic în 10 dintre cele mai aglomerate orașe din Germania.

Rămânem în Germania, mai exact în capitala protestelor, Berlin, orașul cu o medie de 14 demonstrații pe zi. Setul de date oferit de Poliție conține 12.774 de evenimente de la începutul anului 2018 și până în prezent. Protestele sunt incluse în 15 categorii în funcție de tematică și sunt ordonate cronologic. Fiecare categorie a fost mai apoi analizată în funcție de numărul de participanți.

În fiecare an, uraganele din Atlantic își primesc denumirea dintr-o listă de 21 de nume. După șase ani, setul din primul an se repetă și așa mai departe. Cele care produc pagube considerabile “se retrag”, iar numele lor sunt scose din listă și înlocuite. Toate aceste uragane devastatoare sunt prezentate în vizualizarea interactivă realizată de Will Chase.

Abonează-te la newsletterul Dataplots

Download our 2021 Happiness Calendar

Your privacy

This website uses cookies through which information is stored and processed in order to improve your experience. Please read our privacy policy and cookie policy for more information.