Newsletter-ul DoR, Jurnal de pandemie, trimis din 14 martie până pe 30 mai 2020, ne-a adus zilnic în Inbox, pe lângă știri și informații utile despre coronavirus, povești despre oameni, compasiune, efectele carantinei asupra fizicului și psihicului nostru și, poate cel mai important, ne-a făcut să ne simțim mai puțin singuri într-o perioadă dificilă, cu care niciunul dintre noi nu ne-am mai confruntat.
Cele 78 de ediții ale newsletter-ului reflectă foarte bine ce ne-a preocupat în perioada de izolare și cum am resimțit-o în relație cu noi înșine și cu lumea din jur.
O lună mai târziu, nu am reușit neapărat să demonstrăm ipoteza cu cifre, dar am înțeles mai bine o industrie dominată de afaceri de familie, unde abatoarele „mobile” rămân accesibile doar celor suficient de profitabili încât să-și permită o astfel de investiție, și mai ales, celor care au o rețea de distribuție pentru a vinde carnea pe care o obțin în abatorul propriu. Ne-am uitat la dimensiunea fermelor, distribuția abatoarelor la nivelul țării și distribuția geografică a animalelor în cazul fermelor de familie, care reprezintă 90% din totalul fermelor românești. Puteți citi articolul aici.