fbpx

DataPlots #26

Săptămâna trecută povesteam cum, pornind de la articolul celor de la The Pudding despre procesul lor creativ, ne-am adus aminte de un proiect pe care tot îl amânăm și despre care ne întrebam dacă povestea merită să fie publicată, dacă răspunsul ne va satisface curiozitatea sau putem construi ceva valoros și interesant.
Același material vorbește și despre articolele care pornesc de la o ipoteză și care, după procesul de analiză, ajung să răspundă altor întrebări sau să pună într-o nouă perspectivă cercetarea.

În documentarea pe care am făcut-o alături de DoR despre abatoarele din România, ca parte a unui proiect editorial despre transformarea satului românesc, am pornit de la ipoteza că putem demonstra cu ajutorul datelor nevoia fermierilor mici și mijlocii de abatoare mobile.
O lună mai târziu, nu am reușit neapărat să demonstrăm ipoteza cu cifre, dar am înțeles mai bine o industrie dominată de afaceri de familie, unde abatoarele „mobile” rămân accesibile doar celor suficient de profitabili încât să-și permită o astfel de investiție, și mai ales, celor care au o rețea de distribuție pentru a vinde carnea pe care o obțin în abatorul propriu. Ne-am uitat la dimensiunea fermelor, distribuția abatoarelor la nivelul țării și distribuția geografică a animalelor în cazul fermelor de familie, care reprezintă 90% din totalul fermelor românești. Puteți citi articolul aici.  

Economia Statelor Unite este departe de a fi la nivelul normal. Indexul CNN Back-to-Normal, care ia în considerare 37 de indicatori naționali și 7 la nivel de stat, arată cum s-a modificat comportamentul de consum al americanilor și care sunt schimbările de pe piața muncii și din domeniul imobiliar. 
Într-o perspectivă mai optimistă, Indexul își propune să urmărească revenirea economiei, așa că acest instrument va fi probabil mai valoros în viitor, când vom vedea unde ne aflăm înainte de pandemie, cum în doar câteva luni totul a fost dat peste cap și cum economia și-a revenit. În cât timp, rămâne de văzut.

Potrivit CrowdTangle, un tool de monitorizare deținut chiar de Facebook, cele mai populare două publicații americane de pe Facebook în august – luând în considerare shares, views, numărul comentariilor și alți indicatori de engagement – au fost Fox News și Breitbart, două site-uri de știri de dreapta. O analiză The Economist arată că, indiferent de intențiile Facebook (care tocmai ce a anunțat că nu va accepta reclame politice noi cu o săptămână înainte de alegeri), platforma este o portavoce puternică pentru mesajele conservatorilor.

O harta utilă de la Kayak care indexează restricțiile de călătorie din fiecare țară. Datele sunt actualizate zilnic din câte am observat, iar dacă plănuiești o excursie în perioada următoare, poți să-ți setezi o alertă pentru a fi la curent cu reglementările din țara de destinație.

Vreme de mai bine de jumătate de secol, populara rubrica Dear Abby din America a oferit cititorilor săi sfaturi despre relații, conflicte familiale sau îndoieli personale. Analiza celor 20.000 de scrisori primite pe adresa redacției reprezintă o radiografie a neliniștilor americanilor, arătând că sexul, religia și identitatea sexuală le-au dat cele mai multe motive de anxietate.

Cele peste 100 de rețete de plăcinte colectate de-a lungul timpului de New York Times, ilustrate
prin Pie Charts. Fiecare ingredient este codat cu o culoare și fiecare rețetă este reprezentată în funcție de ingrediente și cantități. Preferata noastră pentru toamnă: Plăcinta cu rubarbă
Now that’s a yummy fun project!

Articolul face parte dintr-o documentare istorică mai amplă care prezintă diverse aspecte ale vieții și societății din Singapore în anii 20’. De-a lungul acestor ani prosperi, Singapore și-a dezvoltat serviciile sociale, finanțarea venind în mare parte de la guvernul colonial britanic. Primul articol analizează demografic populația din acei ani, iar cel de-al doilea are ca subiect sistemul de educație.

Abonează-te la newsletterul Dataplots

Download our 2021 Happiness Calendar

Your privacy

This website uses cookies through which information is stored and processed in order to improve your experience. Please read our privacy policy and cookie policy for more information.