fbpx

Reapariția orașelor conduse de companii

Client: Corporate Landscapes Magazine

An: 2016

Clustere, tehnopoluri, parcuri științifice, orașeprivate, campusuri și toate celelalte „lucruri” de siliciu se bazează pe o idee simplă – ideea efectelor de aglomerare. Convingerea principală din spatele acestei abordări este că proximitatea fizică și socială a companiilor, împreună cu influența instituțională, generează efecte de “spillover”, o nouă sursă de inovație și crearea de valoare economică.

Actualul proiect este rezultatul unei activități de cercetare de doi ani, în care am analizat datele referitoare la 12 companii aflate în lista Fortune 500 și modalitățile în care se implică în dezvoltarea locală în orașele mici, unde își au încă sediul central. Rezultatul este o colecție de hărți și diagrame care descriu dezvoltarea orașelor controlate de companii de-a lungul vremurilor, toate îmbinate într-o revistă online și o carte tipărită.

Ți-a plăcut acest proiect? Lucrezi la ceva similar? Hai să discutăm despre el la o cafea!

Download our 2021 Happiness Calendar

Your privacy

This website uses cookies through which information is stored and processed in order to improve your experience. Please read our privacy policy and cookie policy for more information.