În fiecare minut, peste tot pe planetă, zeci de companii înregistrează mișcările a zeci de milioane de oameni cu ajutorul aplicațiilor instalate pe telefoanele mobile, urmând ca aceste date să fie stocate în baze de date și vândute. New York Times a obținut o mica parte a acestui set de date și a analizat implicațiile lui asupra intimității noastre.
Până în prezent mai mult de 103.000 km pătrați de vegetație a ars în Australia, însă ce înseamnă cu adevărat această suprafața enormă? Utilizând reprezentări grafice, jurnaliștii de la Reuters ne ajută să deslușim adevărata dimensiune a dezastrului australian.
China a confirmat săptămâna trecută ca noul coronavirus, responsabil pentru zeci de decese și sute de îmbolnăviri în orașul Wuhan, se poate transmite de la om la om. În ultimele zile din ce în ce mai multe cazuri de îmbolnăvire au fost raportate și în afara granițelor Chinei. South China Morning post face o analiză vizuală a răspândirii infecției.
Țigările electronice au căpătat din ce în ce mai multă popularitate în rândul tinerilor în ultimii ani, înlocuindu-le pe cele tradiționale, dar în același timp creând noi dependențe și posibile noi tipuri de probleme de sănătate. Din luna august și până în prezent, în SUA au fost înregistrare 2500 de îmbolnăviri cauzate de țigările electronice. Pe măsură ce cazurile se înmulțesc, oficialii americani cer oamenilor să renunțe la ele.
La nivel global, consumăm în medie 5 grame de plastic în fiecare săptămână, adică echivalentul unui card. Asta înseamnă că în 10 ani înghițim cam 2,5 kg. de plastic. Sunt de fapt „microplastice” – particule mai mici de cinci milimetri provenite din bucăți mai mari de plastic care nu se degradează – pe care le regăsim în apa îmbuteliată, bere, sare, zahăr sau chiar aer.
This website uses cookies through which information is stored and processed in order to improve your experience. Please read our privacy policy and cookie policy for more information.