fbpx

Cine sunt mamele adolescente din România?

Client: Scena9, Romania

An: 2019

România are cel mai mare procent de nașteri în rândul femeilor sub 20 de ani din Uniunea Europeană: 9.9% din numărul total de nașteri, față de 2.8% media UE în 2016. Și nu e doar o altă statistică negativă despre România.

Maternitatea precoce duce la abandon infantil, abandon şcolar şi risc ulterior de excluziune socială, arată Strategia Națională de Sănătate 2014-2020.

40% dintre mamele minore spun că veniturile nu le ajung pentru strictul necesar, indică o anchetă făcută de Salvați Copiii. Același studiu arată că alimentarea cu apă curentă nu este disponibilă în cazul a peste 60% din gospodăriile cu mame minore.

Alături de Diana Meseșanu de la Scena9, am încercat să conturăm un portret colectiv al acestor mame-copii, pe baza datelor statistice pe care le avem la dispoziție. Pentru asta, am folosit două seturi de date: 1) de la Ministerul Sănătății și 2) de la Institutul Național de Statistică. M-au uimit însă discrepanțele dintre cele două seturi de date.

Ți-a plăcut acest proiect? Lucrezi la ceva similar? Hai să discutăm despre el la o cafea!

Download our 2021 Happiness Calendar

Your privacy

This website uses cookies through which information is stored and processed in order to improve your experience. Please read our privacy policy and cookie policy for more information.