Jurnal culinar

Client: Proiect personal

An: 2020

Timp de 9 zile, alături de alți 4 prieteni am colectat 523 de mese, gustări și băuturi. Am creat un album comun în care am indexat toate fotografiile și ne-am amuzat la comentarii savuroase, guilty pleasures și momente în care se cerea extaziat “Rețeta!”.

 

Nu am avut un plan foarte structurat legat de ce vom analiza. Am notat pentru fiecare fotografie din album, ora la care a fost făcută, tipul mesei (mic dejun, prânz, cină sau gustare), tipul de intrare (mâncare sau băutură) și dacă conținea sau nu carne, zahăr, fructe sau legume. Pentru băuturi ne-am uitat la câteva categorii mari: alcoolice și non-alcoolice împărțite în cafea, ceai, bere, vin sau cocktailuri.

 

Ce am descoperit uitându-ne la date:

  • Lucratul de acasă vs. mersul zilnic la birou a influențat destul de mult atât orele la care se mânca, dar și cantitatea de mâncare gătită acasă;
  • Pentru toți diminețile debutau optimist cu cereale și cu o cantitate impresionantă de cafea și ceai și se finalizau, uneori mult prea târziu, cu o cantitate impresionantă de mici gustări, predominant dulciuri. 
  • Mai conta și ziua săptămânii. În weekend totul e permis pentru că o sa mâncăm mai sănătos de luni, nu-i așa?