fbpx

DataPlots #23

Trebuie să recunoaștem că ne-am cam luat cu pandemia și am neglijat newsletter-ul săptămânal. Dar să știți că nu am stat degeaba (acasă). Am inventariat evoluția numărului de îmbolnăviri de COVID-19 pe teritoriul României și relațiile dintre primele 123 de persoane infectate, iar alături de prietenii de la Decât o Revistă (care ne trimit zilnic un Jurnal de pandemie) ne-am uitat la evoluției cazurilor de coronavirus în Europa și la cele mai importante restricțiilor impuse de statele europene.

Analiza relațiilor dintre primele 123 de cazuri de COVID-19 confirmate pe teritoriul României în decurs de 17 zile. Pentru că urmărirea relațiilor dintre persoanele infectate a devenit dificilă, am încetat actualizarea graficului la pacientul cu nr. 123.

Urmărește în grafic:

  • evoluția cazurilor din țările europe și măsurile impuse de fiecare, raportat la primul caz semnalat;
  • raportul numărului de îmbolnăviri la un milion de locuitori (în 16 martie, ziua 19 de la debut, România avea deja 8 cazuri / 1 milion de locuitori, pe când Italia a ajuns la 8 cazuri / 1 milion de abia în ziua a 27-a);
  • momentul apariției primului caz, raportat la momentul apariției epidemiei în Europa.

Geo-spatial.org a realizat o hartă a distribuției spațiale a tuturor cazurilor COVID-19 confirmate, o statistică care arată evoluția pe zile, precum și un grafic ce permite vizualizarea legăturilor de contaminare. Navigarea prin grafic prezintă și detaliile relevante fiecărui caz – vârsta, sexul pacientului, localitatea în care a fost inițial depistat ca pozitiv, statusul, precum și sursa acestor informații.

Livetext-ul Buletin de București este însoțit de grafice ce prezintă evoluția cazurile de Covid-19 în București și în restul țării.

Casa Jurnalistului monitorizeză, pe lângă numărul de cazuri raportate în România și în Europa, câți oameni sunt testați în România, numărul și distribuția persoanelor aflate în izolare/ carantină.

Au publicat o simulare despre posibila evoluție a epidemiei COVID-19 în România, despre momentul în care am putea avea impactul maxim și despre ce putem face încă de acum pentru a influența evoluția epidemiei și pentru a ne încadra în scenariul cel mai favorabil. Simularea se bazează pe metodologia unui model predictiv de evoluție a epidemiei COVID-19, descris în revista The Lancet.

Abonează-te la newsletterul Dataplots

Download our 2021 Happiness Calendar

Your privacy

This website uses cookies through which information is stored and processed in order to improve your experience. Please read our privacy policy and cookie policy for more information.